angolt tanulok

CsodAngol

CsodAngol

Egynyelvű, vagy kétnyelvű szótárt használjak?

2014. november 29. - Orosz Andrea

Amikor még magam is aktív angol nyelvtanuló voltam, a tanáraim egyre csak az egynyelvű szótárakat ajánlották. Miért? Ki tudja? Valami olyasmire emlékszem, mintha azt mondták volna, hogy a kétnyelvű szótárak pontatlanok, sok bennük a félrefordítás. Ezentúl divat is volt ezt mondani a diákoknak.

Persze szegény diák, főleg ha kezdő, mit kezd egy egynyelvű szótárral? Főleg kétnyelvű szótárakat használtam én is, de erről mélyen hallgattam.

Egy kezdő nyelvtanulónak ugyanis az egynyelvű szótár használata még egy kicsit sem segít, hiszen hogy értené meg, még a keresett szónál is bonyolultabb magyarázatokat.

Egyébként semmiféle kutatás sem bizonyítja, hogy az egynyelvű szótárak jobbak, mint a kétnyelvűek. Ami viszont biztos, a nyelvtanuló számára hasznosabbak az egynyelvűnél.

Persze, amikor valaki már haladó szinten van, a helyzet egészen más. Akkor már nyugodtan használhatja az egynyelvű szótárt, ha akarja, de még ekkor is előfordul, hogy nagyobb hasznát vesszük a kétnyelvűnek. Akkor meg miért is ne? Mindig úgy tanulj nyelvet és olyan eszközöket használj, ami neked segít!

Üdv: Orosz Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://angolttanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr196936995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása